Села на карантині, приїзд заробітчан та обов'язковий масковий режим: як живе Буковина, епіцентр розповсюдження коронавірусу в Україні

22.03.2020 11:05   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Найбільше хворих на коронавірус у Чернівецькій області, там виявили вже 25 випадків. Медики прогнозують ще спалахи в окремих селах, куди за останні тижні з-за кордону повернулися чимало жителів.

На Буковині вже 25 підтверджених випадків захворювання - найгірші дані в Україні, йдеться у сюжеті ТСН.

Найбільше інфікованих - це заробітчани – в селі Колінківці Хотинського району. Там їх 11. Семеро інфікованих з села Брусниця, по одному – в Хотині, Топорівцях, Лужанах та Їжівцях. Двоє – жителі Чернівців.

Не усі шпиталізовані, дехто лікується вдома, а от найскладніший випадок – це подружжя пенсіонерів, обом їм за 60, у них пневмонія та супутні захворювання. Вони в лікарні.

Всі інші недужі мають легку форму. Сьогодні ж шпиталізували ще сімох з підозрою на коронавірус. Медики очікують продовження росту захворювання насамперед у кількох селах, куди найбільше повернулося людей з-за кордону.

Ми очікуємо що буде спалах по окремих населених пунктах, але це вже в робочих моментах, все що необхідно робити для того, щоб працювати, ми пропрацювали, - каже заступниця голови Чернівецької ОДА Наталія Гусак.

Тим часом, у Чернівцях посилюються запобіжні заходи. І хоча заїхати чи виїхати з міста поки що можна без перешкод, на в’їзді чергують медики та рятувальники – вимірюють температуру водіям та пасажирам. Голова міста вже звернувся до президента з проханням впровадити надзвичайний стан у Чернівцях. А поки очікують на відповідь, вже заборонили виходити на вулицю дітям до 14 років без супроводу дорослих, зачинили усе, окрім продуктових магазинів та аптек. Громадський транспорт возить лише медиків, правоохоронців та комунальників.

Від понеділка вводимо обов’язковий масковий режим в місцях скупчення людей – продуктові магазини, банки, аптеки тощо. Будемо карати, якщо будуть запускати в магазини без масок, - пояснив Чернівецький міський голова Олексій Каспрук.

Медики швидкої допомоги у Чернівцях поки що забезпечені усім необхідним, костюмами та дезінфекторами насамперед, їх підтримують волонтери, які збирають гроші та купують необхідні речі.

Джерело: ТСН

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews