Двоє буковинців торгували наркотиками через інтернет

25.03.2020 12:02   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Поліціянти викрили ще двох учасників злочинної групи, які розповсюджували наркотичні речовини.

Під час досудового розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом діяльності підпільної нарколабораторії, оперативники Управління протидії наркозлочинності ГУНП в Чернівецькій області разом зі слідчими Шевченківського відділення поліції викрили ще двох учасників злочинної групи.

Поліцейські з’ясували, що зловмисники також створили в одному з месенджерів інтернет-магазин, через який методом «закладок» збували наркотичні засоби та психотропні речовини. 

Співробітники поліції встановили організатора інтернет-магазину, а також його спільника, який розкладав «закладки» на території Чернівців. Спільно зі спецпризначенцями «КОРД» правоохоронці здійснили низку обшуків за місцем його проживання, а також вдома у можливих співучасників. 

 

null
Фото Нацполіції

Під час обшуків поліцейські вилучили: наркотичний засіб «канабіс» елітних сортів, психотропну речовину «амфетамін», подрібнювачі для приготування канабісу, фасувальні матеріали, набої та інші речові докази. Усе вилучене співробітники поліції направили на експертизу до Чернівецького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру. 

Організатора інтернет-магазину та «закладчика» правоохоронці затримали в порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України та помістили до ізолятора тимчасового тримання. 

Слідчі повідомили затриманим про підозру у скоєнні злочину, передбаченого частиною 2 статті 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Підозрюваним загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна. Досудове розслідування триває, поліція встановлює ролі кожного з учасників злочинної групи. 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews