45 пожеж впродовж вихідних - настанням весни на Буковині не перестають палити траву

30.03.2020 12:32   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Впродовж вихідних у Чернівецькій області сталося 45 пожеж, 39 з них – це загорання сухої трави на відкритій території.

Так, 29 березня внаслідок пожежі у с. Ошихліби Кіцманського району вогнем знищено 10 га сухої трави та очерету. Загорання сухої рослинності на березі озера о 20 год. 19 хв. виявив мешканець цього населеного пункту. Чоловік одразу повідомив про подію Службу порятунку. Вітер спрямовував вогонь у напрямку його житлового будинку. На ліквідацію пожежі виїхали вогнеборці 9 державної пожежно-рятувальної частини м. Кіцмань. Вогнеборці запобігли перекиданню вогню на житловий будинок та ліквідували пожежу.     

Цього ж дня кіцманські вогнеборці запобігли пожежі, яка могла виникнути на цегельному заводі у с. Киселів, через пожежу сухої трави. Неподалік підприємства невстановленою особою було запалено суху траву, вітряна погода спряла швидкому поширенню полум’я на значну площу. Площа пожежі склала 3 га. Виникла загроза перекидання вогню на поруч розташовані  складські приміщення. Завдяки діям пожежно-рятувальних підрозділів пожежу було ліквідовано та не допущено її перекидання на будівлі. У результаті пожежі вогнем знищено суху траву.

Загалом внаслідок пожеж сухої трави на відкритій території вогнем знищено майже 100 га сухої трави та іншої рослинності.          

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews