Буковинських пенсіонерів просять бути пильними

30.03.2020 19:18   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Пенсійний фонд України звертає увагу людей похилого віку на те, що під час карантину шахраї активізували свою неправомірну діяльність.

Одна із схем, якою наразі користуються зловмисники, – це розсилка фальшивих смс-повідомлень від імені Національного банку України про виплату додаткової 1000 гривень у зв’язку з карантином, анонсовану раніше Президентом України та Міністром соціальної політики України.

Таким чином зловмисники, користуючись складною ситуацією в країні, намагаються спекулювати на довірі українців, спонукають пенсіонерів телефонувати та вводять їх в оману, аби заволодіти коштами.

Усі офіційні виплати від держави, в тому числі одноразова допомога в розмірі 1000 гривень пенсіонерам, у яких пенсія становить менше 5 тисяч гривень, будуть здійснюватися виключно шляхом перерахування коштів на рахунки в уповноважених банках або доставлятимуться пенсіонерам листоношами «Укрпошти».

Про початок таких виплат Пенсійний фонд України повідомить невідкладно.

Перш ніж робити поспішні кроки, радимо телефонувати за номером (0372)51-40-70 – «гаряча лінія» Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області (телефони гарячих ліній сервісних центрів Головного управління можна знайти за посиланням – https://www.pfu.gov.ua/22235-golovne-upravlinnya-pensijnogo-fondu-ukrayiny-v-chernivetskij-oblasti/   у розділі «Контакти»).

Сьогодні, як ніколи, важливо зберігати спокій, бути розважливим та використовувати інформацію з перевірених та офіційних джерел.

За матеріалами ЧОДА

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews