На Буковині суд визнав незаконною вимогу обов’язкового носіння масок у громадських місцях

15.04.2020 14:45   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська
8 квітня Кельменецький районний суд постановив закрити справу про притягнення місцевого мешканця до адміністративної відповідальності за те, що 6 квітня той перебував на зупинці громадського транспорту в селі Нагоряни без захисної маски.
 
Відповідна постанова опублікована в Єдиному державному реєстрі судових рішень, - пише promin.cv.ua.
 
Мешканцю інкримінували порушення постанови Кабінету міністрів № 255 від 2 квітня «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».
 
Підсудний пояснив, що не мав змоги придбати в селі захисну маску чи виготовити її, тому перебував на зупинці громадського транспорту без маски на обличчі.
 
Однак суд установив, що відповідно до ст. 8 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» фінансування протиепідемічних заходів здійснюється з державного та місцевих бюджетів.
 
Крім того, суд звернув увагу, що на даний час в Україні «не визначені відповідні медичні критерії та не прийняті нормативно-правові акти щодо випадків та необхідності носіння засобів індивідуального захисту».
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews