Сорок пацієнтів у важкому стані перебуває у лікарнях Буковини

16.04.2020 17:30   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Дев'ятеро з них підключені до апаратів ШВЛ.

У медичних закладах Буковини станом на 16 квітня перебувають 344 людини. Із них у 124 пацієнтів підтверджено коронавірус, решта – з підозрою.

Про це повідомляє Черінвецька обласна державна адміністрація.

За останню добу до лікарень госпіталізували 33 людини. Найбільше хворих у ОКЛ, Чернівецькій міській лікарні №1, Глибоцькій та Сторожинецькій ЦРЛ.

У реанімаціях лікарень станом на 16 квітня перебувають 40 пацієнтів у важкому стані, з них на апаратах штучної вентиляції легень – 9.

Наразі у Чернівецькій області в інфекційних відділеннях залишається 158 вільних ліжок; в реанімаціях - 43; вільних апаратів ШВЛ - 64.

У реанімаційному відділенні обласної лікарні є дев’ятеро хворих. Із них до апаратів штучної вентиляції легень підключені двоє. Інші недужі – на кисневій підтримці.

Загалом же COVID-19 діагностували у трьох пацієнтів реанімації, троє перебувають на різній стадії скасування діагнозу, але все ще лікують пневмонії, та ще троє переведені у відділення нещодавно.

Так до обласної лікарні перевезли хворого на пневмонію із Путильського району.

Також через двобічну пневмонію та низьке насичення організму киснем до реанімації потрапив недужий, який має хронічну ниркову недостатність і перебуває на діалізі.

З цієї ж причини у відділення перевели пацієнтку із Герцаївського району, стан якої ускладнює цукровий діабет і надмірна вага.

Водночас стан двох пацієнтів покращився і їх перевели у інше відділення.

У Сторожинецькій центральній районній лікарні п’ятеро людей перебувають у реанімації, троє з них підключені до апаратів штучної вентиляції легень, двоє – на кисневій підтримці.

Ще 14 хворих – у інфекційному відділенні на періодичній кисневій терапії. У реанімації Глибоцької центральної районної лікарні перебуває четверо пацієнтів на кисневій підтримці. Серед хворих – жінка, у якої інфаркт та гепатит. У неї також діагностували коронавірус. COVID-19 підтверджено ще в двох пацієнтів відділення, один – із підозрою.

У Хотинській центральній районній лікарні перебуває одна пацієнтка із підтвердженою коронавірусною інфекцією. Вона на кисневій підтримці.

У реанімації Кіцманської центральної районної лікарні є один пацієнт із пневмонією та підозрою на COVID-19.

Пацієнтці у важкому стані надають допомогу у реанімації Новоселицької центральної районної лікарні. 57-річна жінка перебуває на апараті ШВЛ, у неї діагностовано коронавірус.

Із реанімації Чернівецької міської лікарні №1 одного пацієнта, стан якого покращився, перевели до звичайного відділення.

Водночас тут є троє хворих на апаратах ШВЛ. Це 64-річна жінка із цукровим діабетом та підтвердженим COVID-19 та 69-річний чоловік із підозрою на коронавірус, який має надмірну вагу, а також 80-річний пацієнт із підозрою на коронавірус.

Ще двоє пацієнтів – на кисневій підтримці, у них підозра на COVID-19.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews