Понад 11 мільйонів гривень аліментів стягнули державні виконавців на користь буковинських дітей з початку року

17.04.2020 11:12   Джерело: CvNews
Опубліковано : Новини Буковини

У першому кварталі 2020 року відділи державної виконавчої служби у Чернівецькій області стягнули понад 11 мільйонів гривень аліментів, з них понад 4 мільйони із застосуванням санкцій до боржників. 

Найбільші суми стягнутих аліментів у Чернівцях ( понад 2 млн. 739 тис. грн.), Заставнівському( понад 1 млн. 268 тис),  Вижницькому ( понад 1 млн. 89 тис. грн.), Новоселицькому (понад 800 тис. грн. ) районах.

Нагадаємо, до боржників, котрі не сплачують кошти дітям понад 6 місяців, застосовуються обмеження:  тимчасове позбавлення права виїзду за кордон, керування автомобілем,  користування зброєю та полювання.

Карантин не є підставою не сплачувати аліменти, адже утримання дітей – обов’язок батьків. Переглянути розмір аліментів на утримання дитини на час дії карантину можна у судовому порядку.  Мінімальний гарантований розмір аліментів на одну дитину не може бути меншим за 50 % прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку. 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews