На Буковині у вихідні знову стане прохолодно: у горах очікується сніг

24.04.2020 11:44   Джерело: CvNews
Опубліковано : Новини Буковини

З 23 квітня температура на Буковині підвищилася до 18-20 градусів тепла. Але у суботу ввечері, 25 квітня, прийде черговий холодний фронт і знову.

Про це molbuk.ua повідомила начальник Чернівецького гідромететцентру Тетяна Негадайлова.

"Температури знизяться. Також у цей період очікуються короткочасні дощі. Дощі будуть не дуже тривалі, але досить інтенсивні. А ось у горах навіть випаде сніг і сформується сніговий покрив. Вночі температури сягатимуть 1-6 тепла. Найпрохолоднішим буде неділя та понеділок, у ці дні температури не перевищуватимуть позначки 15 градусів тепла. А згодом знову підвищиться", - каже Тетяна Негайлова.

Наприкінці наступного тижня - 29-30 квітня - очікується наступний холодний фронт очікується. Отримаємо чергову порцію похолодання і помірних дощів.

"Погодні гойдалки характерні для цього весняного періоду. Останніми роками у нас практично не було весни. Ми переходили одразу із зими на літо, цього року маємо досить затяжну весну. Минулого року квітень за максимальними показниками побив рекорди за 50 років, а цього року переважно фіксуємо середньодобову температуру нижче норми. Тож поки що ми не бачимо періоду суттєвого потепління", - пояснює Тетяна Негайлова.

Хоча за довгостроковми прогнозом Укргідрометеоцентру травень очікується вище норми на 1,5 градуси. Очікується, що з середини травня буде досить тепло.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews