Зеленський попросив переглянути медреформу: «Можуть бути звільнені близько 50 тисяч медиків і закриті 332 лікарні»

05.05.2020 16:21   Джерело: CvNews
Опубліковано : Новини Буковини

Обласні дитячі лікарні недоотримають майже 200 млн грн, а більшість протитуберкульозних лікарень та диспансерів - на межі закриття.

Президент України Володимир Зеленський звернувся до уряду і Верховної Ради в терміновому порядку переглянути медичну реформу, тому що через неї без роботи можуть залишитися близько 50 тисяч медиків і будуть закриті 332 лікарні. Про це глава держави сказав у відеозверненні 4 травня, передає Цензор.НЕТ.

"Фейсбук, інстаграм і мій робочий стіл заповнені зверненнями лікарських колективів з усіх куточків нашої країни. Всі вони стосуються другого етапу медичної реформи. Зазвичай ми звертаємося до лікарів по допомогу. Сьогодні про допомогу благають наші лікарі. Знаєте, від перших днів президентства я отримую абсолютно полярну інформацію. Одні запевняють, що реформа – панацея, інші – що це смерть. Нам була потрібна неупереджена та об’єктивна оцінка. Не диванних експертів, а топових вітчизняних медиків. Ми створили робочу групу, куди ввійшли академіки, професори та заслужені лікарі нашої країни. Вони спільно з новим керівництвом МОЗу проаналізували стан речей. Правда полягає в тому, що реформа має як великі плюси, так і очевидні мінуси", - сказав Зеленський.

 

Джерело: https://censor.net.ua/ua/n3193366

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews