У Чернівцях пом'якшують карантин. Що працюватиме?

07.05.2020 13:47   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У Чернівцях запроваджуватимуть адаптивний карантин, адже регіон є антилідером серед кількості випадків інфікування коронавірусом. 

Саме рішення про пом’якшення карантинних заходів найближчим часом буде приймати обласна комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Голова облдержадміністрації розповів, які саме обмеження знімуть 12 травня.

Так, за словами Сергія Осачука, з 12 травня відновлять роботу усі парки та сквери, магазини непродовольчих товарів, речові ринки, майстерні з ремонту одягу, ательє та хімчистки, але за умови дотримання усіх санітарних та протиепідеміологічних норм.

«Та перебуваючи у парках та скверах потрібно дотримуватися соціальної дистанції 1,5-2 метри. Не будуть працювати жодні зони дитячих розваг. Так само не будуть працювати дитячі майданчики, оскільки епідеміологи вважають, що важко проконтролювати активну поведінку дитини. Вони можуть торкатись поверхонь не контрольовано і через це може виникати велика небезпека заразитись»

 

В залежності від ситуації і кількості хворих, облдержадміністрація розглядатиме можливість зняття інших карантинних обмежень. Та щодо приміського рейсового споучення, губернатор застеріг - відновлять не скоро, чекати доведеться щонайменше до кінця травня.

Проте приміське рейсове сполучення, за словами голови ОДА, в Чернівецькій області не відновлять ні з 12 ні з 22 травня. Ці обмеження будуть тривати щонайменше до кінця травня.

За матеріалами  «Чернівецького променя»

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews