На Буковині можливий спалах кишкових інфекцій

16.06.2020 18:07   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Сильні паводки можуть спричинити зараження води.

Поширення гострих кишкових інфекцій, які можуть призвести до серйозних ускладнень, особливо у дітей. Зазвичай гострі кишкові інфекції викликані бактеріями чи вірусами, що потрапляють в організм людини із зараженою їжею чи водою, наголошують у Чернівецькому обласному лабораторному центрі МОЗ.

 

Кишкові інфекції передаються через споживання зараженої їжі, вживання зараженої води, під час купання у забруднених водоймах, через брудні руки і предмети побуту.

Найчастіше збудники кишкових інфекцій є у сирій їжі тваринного походження (м’ясо, яйця, непастеризоване молоко, морепродукти), немитих фруктах та овочах.

Найпоширеніші симптоми гострих кишкових інфекцій – слабкість, підвищення температури, біль у животі, блювота і діарея. При перших симптомах необхідно звернутися до лікувально-профілактичного закладу.

Щоб вберегтися від харчових отруєнь і гострих кишкових інфекцій, необхідно вживати лише ті продукти, у якості яких ви впевнені, та дотримуватись трьох кроків до безпечнішої їжі.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews