Підприємці «Калинівського ринку» у Чернівцях бояться повторення паводку 2008 року

24.06.2020 10:40   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Вода у річці Прут прибуває вже повільніше, однак підприємці бояться повторення паводку, як  12 років тому.

В ніч з 23 на 24 червня прогнозували збільшення води у річці Прут на 2,5 метри. Підприємці вже ввечері забирали товар з території ринку. О 1 ночі рівень води перетнув критичну межу 5,3 м.Пері ряди "Калинівського ринку" вже підтоплювало. Люди чергували на території ринку. Люди побоюються повторення повені 2008 року, коли базар повністю затопило. 

Станом на 9 ранку, рівень води становить 553 см. Пік підняття прогнозують на сьогодні по обіді, рівень води може сягати 730 см. 

До піку ми ще не дійшли, прогнозують підняття ще на півтора метра.  Була небезпека затоплення з боку Прута і річки Попіт, бо боялися, що Прут її підіпре і вона затопить 4-5 сектори. Якщо підніметься ще на півтора метри, то затопить перший сектор, де торгують промисловими товарами та весільними речами, - розповідає   директор МТК "Калинівський ринок" Ігор Маслянчук.
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews