Повінь на Буковині: затоплено 51 населений пункт

26.06.2020 15:48   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Рятувальників залучили до підвезення води та продуктів харчування для населення.

Стано на 7 годину 26 червня внаслідок повені затоплено 51 населений пункт у Чернівецькій області. Зокрема, 819 підвальних приміщень та понад 1000 будинків. 
 
 
Також, евакуйовано 136 буковинців, з них 42 дитини. 17 мостів пошкоджено та 47,78 кілометра автошляхів. Зруйновано автосполучення до шести населених пунктів: Довгопілля, Конятин, Фошки, Стебні, Лустун Путильського району, хутір Серафинець Вижницького району. Наразі підтопленими залишилися 7 районів Чернівецької області та 4 вулиці у Чернівцях.  Станом на 06:00 годину 26 червня частково без електропостачання залишається 1 населений пункт у Новоселицькому районі.
 
Порушено газопостачання у 15 населених пунктах області (Вижницький і Кіцманський райони). Тривають аварійно-відновлювальні роботи із укріплення пошкоджених ділянок дамби № 15Б у селі Банилів та дамби № 21 у Вижниці.
 
Рятувальників залучено до підвезення води, продуктів харчування для населення у важкодоступні місця підтоплених населених пунктів та відкачування води з підтоплених житлових будинків та домогосподарств.
 

Забезпечено цілодобове чергування шкільних автобусів на території області з метою перевезення населення із зон можливого підтоплення. В області працює Штаб з ліквідації наслідків негоди. У разі потреби, телефонуйте на «гарячу лінію» +380989362550.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews