15 сіл на Буковині досі без газопостачання через паводок

23.07.2020 06:29   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Без газопостачання 6 населених пунктів у Вижницькому районі та 9 – у Кіцманському.

Червневий паводок на Буковині спричинив обрив газових мереж. Відтак, без блакитного палива і досі залишаються 6 населених пунктів у Вижницькому районі та 9 – у Кіцманському. Загалом це 6400 абонентів. Про це повідомляє пресслужба Чернівецької ОДА.
 
Заступник голови Чернівецької обласної державної адміністрації Олексій Бойко пояснив, що роботи із відновлення газопостачання є такими тривалими, бо вирішено капітально відремонтувати мережі.
 
– Вважаємо, що не варто робити тимчасову заміну труб, адже попереду холоди, навантаження ростиме, вони можуть не витримати. Аби не допустити нової надзвичайної ситуації в області, маємо відновити мережі належним чином. Для цього виготовляємо відповідну проєктно-кошторисну документацію, – розповів він.
 

Також визначили шляхи фінансування робіт із відновлення пошкоджених частин газопроводу. Наразі тривають переговори із компаніями, які зможуть якісно та у стислі терміни поремонувати мережі

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews