Чернівчанин відповідатиме перед законом через забутий в кафе пістолет

15.08.2020 15:03   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Сумку з пістолетом і боєприпасами знайшли в одному із чернівецьких закладів громадського харчування його працівники.

Під час досудового розслідування співробітники Шевченківського відділення поліції встановили й розшукали власника сумки. Також правоохоронці з’ясували, що чоловік володів зброєю без відповідних дозвільних документів.

Отримавши від адміністрації закладу громадського харчування повідомлення про небезпечну знахідку, туди негайно виїхала слідчо-оперативна група Шевченківського відділення поліції. Правоохоронці вилучили сумку, в якій був стартовий пістолет з ознаками переробки під вогнепальну зброю та набої травматичної дії.

За вказаним фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за ознаками частини 1 статті 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України, а все вилучене направили на експертизу.

Переглянувши записи камер відеонагляду, поліцейські визначили прикмети власника знайденої сумки, а згодом встановили й розшукали його. Співробітники поліції опитали 39-річного чоловіка й з’ясували, що він незаконно придбав і зберігав у себе пістолет і набої до нього. Відповідно до висновку експерта, вказаний пістолет є гладкоствольною вогнепальною зброєю, виготовленою шляхом переробки зі стартового пістолета.

За результатами досудового розслідування слідчі Шевченківського відділення поліції склали обвинувальний акт і направили його до суду для прийняття відповідного рішення. Правопорушнику загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 7 років, - повідомляє Відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews