Як поводити себе у червоній зоні карантину: поліція попередила чернівчан про нові правила

22.08.2020 12:51   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У "червоній" зоні заборонено перебувати в громадських місцях без вдягнутих засобів індивідуального захисту та без документів, що посвідчують особу.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Чернівецької області.

Співробітники поліції спільно з іншими уповноваженими контролюючими органами перевірятимуть дотримання обмежувальних заходів громадянами та суб’єктами господарювання.

Прохання з розумінням ставитися до вимушених обмежень у "червоній" зоні та не наражати на небезпеку себе й оточуючих. У поліції нагадали, що під час карантину забороняється перебувати в громадських місцях перебувати без вдягнутих засобів індивідуального захисту (респіраторів або захисних масок), що закривають ніс і рот. Не дозволено самовільно залишати місця самоізоляції чи обсервації. Атакож перебувати на вулиці без документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство чи її спеціальний статус.

Забороненими пасажирські перевезення в громадському транспорті, відвідування навчальних закладів здобувачами освіти, приймання відвідувачів у закладах культури, громадського харчування, торговельно-розважальних центрів, торговельного та побутового обслуговування населення. У населених пунктах з "помаранчевим" рівнем епідемічної небезпеки діють такі обмеження: В

масових заходах можуть брати участь до 100 осіб і не більше 1 особи на 20 квадратних метрів. Під час перевезення пасажирів їх кількість не повинна перевищувати кількості місць для сидіння.

Заборонена діяльності спортзалів; фітнес-центрів; закладів, що надають послуги з розміщення (крім готелів); дитячих закладів оздоровлення та відпочинку; Розважальні та заклади громадського харчування можуть працювати лише з 7:00 до 24:00 (виключення – заклади, що видають замовлення на виніс або здійснюють адресну доставку).

Вказані епідемічні рівні встановлено строком на 14 днів. Поліція закликає громадян і суб’єктів господарювання неухильно дотримуватися карантинних заходів, встановлених відповідно до наявного рівня епідемічної небезпеки.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews