Заставнівська центральна районна лікарня стане госпітальною базою для хворих на COVID-19

25.08.2020 13:28   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У найкоротший термін тут буде розгорнуто 40 ліжок, на яких лікуватимуть недужих.

Заставнівська центральна районна лікарня стане госпітальною базою для хворих на COVID-19. Про це розповіла заступниця голови Чернівецької обласної державної адміністрації Наталія Гусак, про це повідомляє Чернівецька ОДА.

 
За її словами, управлінці закладу зараз працюють над тим, аби у найкоротший термін тут було розгорнуто 40 ліжок, на яких лікуватимуть недужих із коронавірусом або ж із підозрою на нього. 


Крім того, 17 додаткових місць для таких хворих напередодні відкрили у міських госпітальних базах. 

Загалом зараз маємо 968 ліжок. Маємо чіткий план, як надалі будемо розгортати додаткові місця, і їх вистачить, безумовно. Але є й інший ризик, він стосується відділень інтенсивної терапії , де для хворих на COVID-19 відведено 81 ліжко, і 50% із них уже зайняті, – пояснила Наталія Гусак. 


Саме місць у реанімації може не вистачити, і це для медичної системи є найбільшим викликом. Тож зараз в області активно працюють над тим, щоб зробити якомога більшим резерв ліжок інтенсивної терапії, запевнила заступниця голови ОДА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews