Знищити, аби продати за безцінь: яка доля чекає санаторій «Брусниця» на Буковині?

03.09.2020 07:18   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Є інвестор, який готовий вкладати мільйони у відновлення санаторію, але ним «несподівано» зацікавились у НАБУ.

Санаторій «Брусниця» продовжує занепадати. Із понад сотні працівників санаторію залишилися на роботі лише 15 осіб. Та й ті уже третій місяць не отримують зарплатню. Загалом медична установа вже має понад 300 тисяч гривень боргу, - ідеться в матеріалі "Чернівецького променя".

Останні декілька років санаторій ледь тримався на плаву. Заіржавілі ванни та обладнання, оббита плитка, відсутність опалення і стеля, яка обсипається на голову. Все це відлякало усіх пацієнтів, які би могли приносити санаторію прибуток. До всього, як виявилося, колишній головний лікар майже за безцінь, «по-дружньому» вирішив ділитися лікувальною водою із сусіднім підприємством, яке очолює Ярослав Швед. Завдяки благодійності колишнього керівництва здравниці, підприємець отримує цілющу лікувальну воду по 3 копійки за літр. І це у час, коли санаторій ледь зводить кінці з кінцями.

Санаторій опинився у таких скрутних умовах не просто так, - переконаний голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян. Зацікавлені люди тут робили усе, аби відібрати у буковинців унікальну здравницю за безцінь.

Реалізовуються ті плани, які були складені окремим людьми. Цьому посприяла і правоохоронна система і державні службовці, які займали посади у відповідний час, - розповів Іван Мунтян.

Зараз санаторій «Брусниця» вже має понад 300 тисяч боргу. Це і за комунальні послуги, і не виплачені людям гроші. А могло все бути інакше, - певен Іван Мунтян. Торік з’явився інвестор, який готовий був врятувати здравницю від занепаду і вкласти у її розвиток мільйони. Однак через «штучну» справу НАБУ, розслідування якої затягують уже майже рік, санаторій опинився у кризовій ситуації.

Ми мали би доходи до бюджету по мільйону гривень у місяць. Це зарплати, сплата за оренду і робочі місця. На превеликий жаль це не відбулося, воно знищене і в банкруті. Практично Брусниця є знищена, люди звільнені без роботи та без зарплати, - зазначив голова облради.

Таким чином на сьогодні є інвестор, який офіційно виграв конкурс і готовий відновити санаторій згідно вказаних у договорі оренди умов, але ним «несподівано» зацікавились у НАБУ, і є сусіднє підприємство Ярослава Шведа, яке хоче отримати санаторій безкоштовно, без жодних конкурсів і умов, та, відповідно, зацікавлене, щоб ситуація погіршувалась. Наразі обласна влада міркує, як врятувати санаторій і не допустити щоб комунальне підприємство повністю знищили та віддали за безцінь.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews