На Буковині відкривають шістнадцяту госпітальну базу для хворих на коронавірус

03.09.2020 09:15   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Хворих, у яких є підозра або підтверджений діагноз Covid-19 госпіталізовуватимуть в Герцаївську центральну районну лікарню.

Про це повідомляє Чернівецька обласна державна адміністрація
 
Із 2 вересня недужих на COVID-19 та осіб із підозрою на нього прийматиме Герцаївська центральна районна лікарня. Для потреб цих пацієнтів перепрофільовано терапевтичне та хірургічне відділення.
 
Готовність закладу до роботи з інфікованими коронавірусом перевірили головна санітарна лікарка Буковини Наталія Гопко та заступниця директора Департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА Марія Поліщук.

Хворих лікуватимуть в окремому корпусі, який має два входи. Тож тут є змога розмежувати потоки пацієнтів, зробити зонування у приміщеннях, що зробить процес надання медичної допомоги безпечним для персоналу. Для недужих із COVID-19 розгорнули 54 стаціонарних ліжка та 3 реанімаційних, – зазначила Наталія Гопко.
 
Раніше хворих на коронавірус із Герцаївщини доправляли до Глибоки або ж до обласної лікарні у Чернівцях. Однак, враховуючи завантаженість цих стаціонарів, ухвалили рішення відкрити додаткову госпітальну базу.
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews