Мери Тернополя та Івано-Франківська подали до суду на Кабмін за «червону зону»

05.09.2020 18:56   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Тернопіль та Івано-Франківськ планують з понеділка відкривати школи.

У п'ятницю про позов повідомив Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків.

Учора уряд не переглянув "червону" зону для нас. Тому ми подали заяву на Кабмін до Окружного адміністративного київського суду. До цього позову приєднались не лише міста Івано-Франківської області, але й Тернопіль, який з понеділка увійде в "червону" зону", - зазначив Марцінків.

За словами Марцінківа, у понеділок у Івано-Франківську проведуть засідання міської комісії ТЕБ і НС, на якому планують відкрити дитсадки та школи міста з 14 вересня.

Мер Тернополя Сергій Надал повідомив про аналогічний позов.

Тернопіль підтримує судовий позов Івано-Франківська та інших міст до уряду з вимогою скасувати незаконні обмеження, що суперечать Конституції України, - повідомив Сергій Надал

3 вересня державна комісія ТЕБ та НС затвердила нові зони епідемічної небезпеки COVID-19. З 7 вересня у "червоній зоні" будуть: міста Тернопіль, Бережани, Чортків і 7 районів Тернопільської області; міста Івано-Франківськ, Коломия, Калуш і 2 райони Івано-Франківської області; міста Біляївка, Ізмаїл та Болградський район Одеської області; місто Дубно та Костопільський район Рівненської області; Великобурлуцький район Харківської області; місто Чернівці й 6 районів Чернівецької області; Бобровицький район Чернігівської області.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews