Буковинським прикордонникам, які знайшли 9 тисяч євро, дали 10 тисяч гривень премії

24.09.2020 11:10   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Прикордонний наряд виявив гроші у траві поблизу кордону.

Нещодавно під час несення служби, прикордонний наряд відділу «Селятин» Чернівецького загону натрапив на незвичну знахідку. За 15 метрів від кордону з Румунією у траві лежала «солідна» пачка іноземних купюр, скріплених канцелярськими резинками. 
 
У пачці знаходилось понад 200 купюр номіналом 20, 50, 100 та 200 євро – усього 9 250 євро. Про знахідку прикордонники одразу сповістили компетентні правоохоронні органи. Сергій Дейнеко, голова прикордонної служби України, прокоментував чесність військовослужбовців та незрозумілу реакцію користувачів соцмереж.
 
Кілька днів тому під час несення служби прикордонниками біля кордону з Румунією було знайдено більше 9 тисяч євро.
 
Відмічу, прикордонний наряд не приховав цього факту і не поклав кошти собі в кишеню. Але мене дуже здивувало ставлення суспільства до чесного виконання моїми підлеглими своїх завдань. Замість підтримки я бачу, як більшість коментаторів поспішили дати негативну оцінку їх діям. Можу припустити, що ці немалі гроші порушники могли використовувати у незаконних оборудках по переміщенню сигарет в країни ЄС. Та й власник до сьогоднішнього дня поки чомусь не відгукується.
 
Проте на адресу хлопців лунає наступне: «Показуха!!!!!», «Могли оставить себе», «Не знайшли, а скинули так буде правдивіше», «Что-то мне подсказывает, что один из вас, уважаемые пограничники, попался на взятке», «Это анекдот что нашли и принесли».
 
Люди, що ви робите? Чому ви вважаєте, що честь і гідність завжди продається. Врешті, поважайте роботу прикордонників.
 
До того ж, гроші знайшли молоді військовослужбовці строкової служби.
 
Що вони можуть засвоїти після таких коментарів? Та й не тільки вони, а всі прикордонники, знаючи, що громадськість нашої країни зі скептичним осудом ставиться до їх роботи. Знайте, як керівник відомства, я завжди стоятиму на стороні чесного виконання обов’язків прикордонниками.
 
До речі, військовослужбовці, які знайшли кошти, заохочені грошовою премією, від Держави. І кожен прикордонник має чітко усвідомлювати – бути чесним не соромно. Дякую тим, хто не ганьбить, а підтримує охоронців кордону. І дякую всім військовослужбовцям за їх щоденну та сумлінну роботу.
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews