Бив прикладом рушниці по голові: поліція завершила розслідування щодо побиття чернівчанина

06.10.2020 10:03   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У ніч з 9 на 10 червня 42-річний житель Чернівців отримав численні тілесні ушкодження під час конфлікту з сусідами.

Поліцейські відразу встановили всіх учасників інциденту, призначили необхідні криміналістичні експертизи та провели розслідування обставин події. Зловмиснику, який травмував потерпілого, загрожує від 5 до 8 років позбавлення волі.

На підставі первинної інформації слідчі ГУНП в Чернівецькій області кваліфікували подію за ознаками частини 2 статті 15 (Замах на злочин) і частини 1 статті 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування здійснювала група слідчих, до складу якої ввійшли співробітники слідчих підрозділів ГУНП і Шевченківського відділення поліції.

Для надання правової оцінки діям учасників інциденту, поліцейські провели низку слідчих і процесуальних дій, отримали покази потерпілого та свідків, а також призначили більше десятка судових експертиз.

За результатами проведеної роботи правоохоронці з’ясували, що тієї ночі 42-річний чернівчанин вийшов у двір багатоквартирного будинку, в якому мешкає. На вулиці у нього виникла суперечка з 58-річним сусідом через тривалі неприязні стосунки. Сусід розповів про інцидент своєму 31-річному синові і той вирішив силою припинити конфлікт.

Взявши з собою рушницю, молодий чоловік ударив прикладом потерпілого по голові, завдавши йому тяжкі тілесні ушкодження. Коли від нанесеного удару потерпілий упав на землю, нападник продовжував його бити й наніс численні садна, синці та рани, які є легкими тілесними ушкодженнями.

Взявши до уваги отриману додаткову інформацію та результати судово-медичних експертиз, слідчі змінили кваліфікацію кримінального провадження з частини 2 статті 15 (Замах на злочин) і частини 1 статті 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України на частину 1 статті 121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. Поліцейські повідомили зловмиснику про підозру у скоєнні вказаного кримінального правопорушення та склали обвинувальний акт, який направили до суду для розгляду.

Наразі обвинувачений перебуває під домашнім арештом із застосуванням електронного засобу контролю.

 

 © Офіційний сайт Національної поліції: https://cv.npu.gov.ua/news/novini/slidchi-bukovinskoji-policziji-zavershili-rozsliduvannya-travmuvannya-chernivchanina/

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews