На Буковині поліцейські змінили підозру організатору постачання наркотиків до виправної колонії

13.10.2020 20:51   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Підозрюваному загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Наприкінці вересня слідчі обласного управління Нацполіції за оперативного супроводження Управління стратегічних розслідувань в Чернівецькій області викрили та припинили протиправну діяльність групи засуджених осіб, які налагодили постачання наркотичних засобів до виправної колонії, про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

 
Тоді ж слідчі поліції повідомили трьом зловмисникам про підозру в незаконному придбанні, зберіганні та збуті наркотичних засобів. Під час досудового розслідування поліцейські встановили додаткові обставини та довели причетність організатора наркоканалу також до встановлення та поширення злочинного впливу в установі виконання покарань.

 

Зокрема, співробітники Слідчого управління ГУНП в Чернівецькій області з’ясували, що 38-річний уродженець Харківщини у квітні 2008 року був засуджений за скоєння умисного вбивства до 14 років позбавлення волі. З моменту затримання чоловік перебував у різних місцях позбавлення волі та установах виконання покарань, однак і надалі продовжував нехтувати нормативно-правовими актами й порушував обов’язки засуджених. Своїми діями він здобув серед інших засуджених авторитет особи, яка веде правильний для злодійських традицій спосіб життя.
 

У жовтні 2019 року під час зборів осіб, які здійснювали вплив як на території виправної колонії, так і поза її межами, 38-річного засудженого було призначено так званим «наглядачем» за вказаною установою. Для поширення свого протиправного впливу на інших засуджених він встановив загальновизначені на території виправної колонії правила поведінки серед засуджених та вимагав їх безумовного дотримання, застосовуючи фізичне та психологічне насильство. Утримувати контроль за установою йому допомагали двоє чоловіків, які також відбували покарання у виправній установі та були його довіреними особами.

Таким чином зловмисник повністю взяв на себе неформальну владу на території колонії, контролював засуджених, ділив їх на касти, організував постачання наркотиків до колонії, особисто та разом зі спільниками збував наркотичні засоби й психотропні речовини, вів чорнову бухгалтерію з відображенням усіх надходжень та видатків фонду взаємодопомоги в кримінальному середовищі («общака»).

На підставі зібраних доказів слідчі ГУНП в Чернівецькій області за погодженням Чернівецької обласної прокуратури повідомили правопорушнику про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 2 статті 255-1 (Встановлення або поширення злочинного впливу) та частиною 2 статті 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Підозрюваному загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews