На Буковині люди отруїлися грибами: потерпілі перебувають у реанімації

29.10.2020 10:06   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Буковинці наразі у стані середньої важкості.

28 жовтня до Сторожинецької центральної районної лікарні госпіталізували двох мешканців села Костинці Сторожинецького району, 1953 і 1956 років народження. Про це повідомляє управління ДСНС України у Чернівецькій області.
 
Буковинці отруїлися грибами. Зараз потерпілі перебувають у реанімаційному відділенні. За словами лікарів, їх стан середньої важкості.
 
З метою запобігання випадкам отруєння грибами, Управління ДСНС України у Чернівецькій області нагадує правила безпеки, яких слід дотримуватись. Зокрема, ніколи не збирайте гриби, якщо не впевнені, що знаєте їх, якими б апетитними вони не здавалися. Не порівнюйте зібрані чи придбані гриби із зображеннями в різних довідниках – вони не завжди відповідають дійсності.
 
Не куштуйте сирі гриби, у жодному  разі не давайте їх їсти дітям! Перед приготуванням гриби ретельно очистіть і вимийте, пам’ятайте, що  вони підлягають кулінарній обробці в день збирання. У разі погіршення самопочуття після вживання грибів терміново зверніться до лікаря.
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews