Кіцманська ЦРЛ збільшує кількість ліжок для хворих на COVID-19

08.11.2020 16:09   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Відбулася робоча зустріч з директором Департаменту охорони здоров'я Олегом Чорним та Марією Поліщук.

Жителі району активно обговорюють інформацію про те, що обласна влада планує перепрофілювати Кіцманську лікарню лише для допомоги хворим на коронавірус. І люди, і медики проти цього, адже, попри складну ситуацію з COVID-19, інші хвороби ніхто не відміняв, і їх також треба лікувати.
 
З цього приводу відбулася робоча зустріч з директором Департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації Олегом Чорним та заступником Департаменту охорони здоров'я Марією Поліщук, під час якої голова РДА Олексій Добровольський, голова Кіцманської ОТГ Сергій Булега, медики наголосили на недоцільності такого повного перепрофілювання.
 
Лікарня продовжує надавати допомогу хворим із різними захворюваннями, але найбільше зараз по медичну допомогу звертаються люди з коронавірусною інфекцією. Вже розгорнули додаткові 20 ліжок у травматології і готуємо ще 40. Ми зберігаємо надання травматологічної допомоги на базі хірургічного відділення. Фактично зараз у нас лікується 85 пацієнтів із COVID-19, з них 9 людей — у реанімації. І кількість хворих, яких потрібно госпіталізовувати, продовжує, на жаль, збільшуватися, - прокоментував ситуацію головний лікарь Кіцманської ЦРЛ Володимир Хромюк.


За результатами зустрічі домовилися про те, що КНП "Кіцманська ЦРЛ" зберігає багатопрофільність надання медичних послуг. Але, у зв’язку зі зростанням кількості хворих на коронавірус у районі, збільшить кількість ліжкомісць для пацієнтів із середнім та важким перебігом захворювання.
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews