Вимагачам, які шантажували буковинця, загрожує до семи років тюрми

29.11.2020 13:50   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

У серпні цього року поліцейські затримали двох чоловіків, які протягом тривалого часу вимагали у буковинця повернення неіснуючого боргу. Під час досудового розслідування співробітники поліції встановили обставини правопорушення, ролі кожного із затриманих та зібрали докази їхньої винуватості. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області. 
 
Зокрема, слідчі ГУНП в Чернівецькій області з’ясували, що з 2017 року 29-річний чернівчанин систематично погрожував 32-річному буковинцю та вимагав повернути тисячу доларів США неіснуючого боргу. У травні цього року він вступив у змову з 33-річним жителем Чернівців. Погрожуючи потерпілому насильством, зловмисники почали незаконно вимагати в нього вже понад 60 тисяч гривень.
 
Після чергової зустрічі, коли правопорушники вкотре погрозами намагалися змусити свою жертву передати їм гроші, поліцейські затримали їх в порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України.
 
Наразі слідчі поліції завершили досудове розслідування, склали обвинувальний акт і скерували його до Шевченківського районного суду міста Чернівці для розгляду. Зловмисники обвинувачуються у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 189 (Вимагання) Кримінального кодексу України.
 

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews