Неспокійний вечір під стінами Чернівецької ТВК: група молодиків у балаклавах намагалися увірватися до будівлі

04.12.2020 15:26   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Слідчі поліції відкрили два кримінальні провадження за фактами хуліганства та нанесення тілесних ушкоджень на одній із вулиць у центрі міста.

Вчора, 3 грудня, до поліції звернулася чернівчанка та повідомила про те, що на одній із вулиць в центрі Чернівців збирається група невідомих підозрілих осіб у балаклавах.

Для перевірки інформації за вказаною адресою виїхали слідчо-оперативна група Шевченківського відділення поліції, рота поліції особливого призначення ГУНП в Чернівецькій області та підрозділ тактико-оперативного реагування УПП в Чернівецькій області. На місці події правоохоронці виявили понад 20 чоловіків, перевірили документи та встановили їх особи. Жодних протиправних дій присутні не вчиняли.

У цей час поліцейські отримали ще одне повідомлення про конфлікт у будинку на цій же вулиці. Правоохоронці з'ясували, що між двома чоловіками виник конфлікт, під час якого один з них наніс іншому декілька ударів по обличчю. Надавати пояснення поліцейським про причини суперечки чоловіки відмовилися, посилаючись на статтю 63 Конституції України.

Також до поліції звернулася представниця Чернівецької міської ради із заявою про те, що її шарпали за одяг і перешкоджали потрапити в приміщення на цій вулиці.

Поліцейські здійснюють ретельну перевірку вказаних фактів та встановлюють причини виникнення інциденту.

За вказаними фактами слідчі поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 125 (Умисне легке тілесне ушкодження) та частиною 1 статті 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.

Триває досудове розслідування.

Як відомо, партія «Єдина альтернатива» провела пресконференцію, на якій вимагали остаточних результатів виборів. А у разі, якщо вони не будуть встановлені, кандидат в депутати від «Єдиної Альтернативи» Тарас Прокоп закликав громадськість влаштувати тиск на членів ТВК. Але ніхто не очікував, що партійці Клічука під словами «тиск громадськості» мають на увазі озброєних тітушок, яких вони привели на засідання ТВК, - пише promin.cv.ua.

Коли в ТВК комісія зібралась о 18 годині на засідання щоб виконати вимогу «Єдиної альтернативи» і затвердити результати виборів, кандидати в депутати від цієї партії стали затягувати час та вимагати перерахунку по одній із дільниць, по якій вже є рішення суду, і раніше їм було відмовлено у цьому. Для переконливості до будівлі ТВК увірвалися близько 30 озброєних молодиків, які в більшості були представниками приватної охоронної агенції «Тигр», яка працює на Романа Клічука. Альтернативщик Василь Зазуляк завів тітушок з собою і на засідання комісії ТВК. За нашою інформацією із надійних джерел, щонайменше 12 тітушок були озброєні травматичною зброєю.

 

Приблизно о 18.30 на сходи під приміщенням ТВК зайшли до 30 молодиків спортивної статури. Всі в темному одязі і темних масках. На запитання: «Ви від кого? Ви до кого? Навіщо прийшли?» не відповідали. Довелось викликати поліцію, - написала на свої сторінці в мережі фейсбук головний редактор МТРК «Чернівці» Лариса Сергєєва.

Молодики влаштували штовханину з однією із кандидаток в депутати, а згодом по звірячому побили ветерана АТО. Під час побиття, за нашою інформацією, дісталося і керівнику Шевченківського відділу поліції. Керував побиттям кандидат в депутати від партії «Єдина альтернатива» Андрій Пуздряк. Його та двох тітушок затримали спецпризначенці, які прибули на місце події. 

Зрештою спецпризначенці поліції заблокували тітушок і комісія ТВК змогла встановити остаточні результати виборів.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews