Очільник МОЗу розповів, кого безоплатно вакцинуватимуть від коронавірус

07.12.2020 10:21   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Міністр перерахував категорії населення, яким не доведеться платити за вакцинацію.

Коштом бюджету вакцинувати від коронавірусу планують близько 20 мільйонів українців. Про це розповів міністр охорони здоров’я Максим Степанов в ефірі “Свободи слова Савіка Шустера”, пише “Сьогодні“.

“Всі категорії ризику – це близько 20 мільйонів осіб. Ми вважаємо, що їх треба вакцинувати і потрібно вакцинувати за рахунок держбюджету”, – пояснив голова МОЗ.

За його словами, насамперед вакцину отримають громадяни в групі ризику: старше 60 років, які страждають хронічними захворюваннями і за професійною ознакою. При цьому міністр прогнозує, що перші вакцини за міжнародною програмою “Ковакс” очікуються в Україні вже в 1 кварталі 2021 року.

“Ми повинні отримати 8 мільйонів доз по цій ініціативі вже в першому півріччі 2021 року. Сподіваємося, що це буде кінець першого – початок другого кварталу”, – сказав Степанов.

Міністр підкреслив, що в програму входять такі вакцини як AstraZeneca, Moderna і НовАвакс. Він уточнив, що ці вакцини вироблені за різним принципом.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews