На Буковині віряни побилися через церкву: поліція відкрила кримінальні провадження

14.12.2020 07:18   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Співробітники поліції взяли під цілодобову охорону церкву та прилеглу територію.

 12 грудня, вранці у селі Михальча на території місцевого храму виникла суперечка між представниками двох релігійних громад щодо подальшого користування культовою спорудою. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області. 
 
За фактом подій біля культової споруди слідчі Сторожинецького відділу поліції розпочали три кримінальні провадження. Наразі на території церкви поліцейські охороняють правопорядок та безпеку вірян.

Співробітники поліції з’ясували, що вранці 12 грудня невідомі особи намагалися захопити приміщення храму у селі Михальча та частково пошкодили церковне майно. Під час інциденту одна зі сторін конфлікту застосувала до іншої засіб сльозоточивої та дратівливої дії.
 
В процесі деескалації ситуації, коли правоохоронці розбороняли та розмежовували учасників інциденту, частково пошкоджено ворота церкви.
 
Слідчі Сторожинецького відділу поліції внесли відомості про подію до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками частини 2 статті 161 (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками), статті 15 (Замах на кримінальне правопорушення) та частини 2 статті 206-2 (Протиправне заволодіння майном підприємства, установи, організації) Кримінального кодексу України.
 
Ще одне кримінальне провадження поліцейські розпочали за частиною 2 статті 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України та вилучили у 19-річного учасника інциденту металевий кастет.
 
Також до поліції надійшло декілька звернень громадян щодо можливих неправомірних дій правоохоронців, які забезпечують правопорядок на території церкви. За вказаними зверненнями поліцейські проводять ретельну перевірку.
 

Співробітники поліції взяли під цілодобову охорону культової споруди та прилеглої території і продовжують забезпечувати публічну безпеку й порядок біля храму.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews