Правоохоронці розшукали співучасників «наглядача», який збував наркотики у виправній колонії Буковини

02.02.2021 08:07   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк від 9 до 15 років з конфіскацією майна.

 
Під час розслідування організації постачання наркотиків до виправної колонії на території Чернівецької області, слідчі обласного управління Нацполіції довели причетність так званого "наглядача", 38-річного засудженого з Харківщини, до встановлення та поширення злочинного впливу серед інших ув’язнених.
 
25 січня співробітники відділу розслідування злочинів загальнокримінальної спрямованості СУ ГУНП в Чернівецькій області повідомили про підозру в поширенні злочинного впливу та збуту наркотиків одному з довірених осіб "наглядача" за виправною колонією – 33-річному засудженому з Одеси.
 
Аналогічну підозру слідчі поліції повідомили сьогодні, 1 лютого, іншій довіреній особі «наглядача» – 34-річному уродженцю міста Хмельницький. Раніше він був неодноразово засуджений за вчинення тяжких і особливо тяжких злочинів. У виправній колонії на території Чернівецької області відбував покарання з травня 2019 року.
 
Перебуваючи упродовж тривалого періоду часу в різних місцях позбавлення волі, зловмисник продовжував нехтувати чинним законодавством і не виконував обов’язки засуджених. Таким чином він здобув у кримінальному середовищі авторитет особи, яка веде традиційний злодійський спосіб життя. 
 
Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.
 

З жовтня 2019 року хмельниччанин був довіреною особою так званого «наглядача» за виправною колонією та здійснював контроль за одним із секторів установи. На ввіреній йому території спонукав інших засуджених до вчинення злочинів, координував злочинну діяльність, здійснював розподіл грошей та майна серед засуджених, брав участь в організації постачання наркотиків в установу виконання покарань і займався їх збутом, а також встановив свої правила поведінки серед ув’язнених і контролював їх дотримання.

Зловмисник підозрюється у скоєнні злочинів, передбачених частиною 2 статті 255-1 (Встановлення або поширення злочинного впливу) та частиною 2 статті 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.
 
Наразі досудове розслідування триває.
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews