Дві госпітальні бази на Буковині переповнені хворими на COVID-19, там розгорнули додаткові ліжка

06.02.2021 10:04   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Штаб розглянув також організаційні питання вакцинації від коронавірусу.

У Заставнівській центральній районній лікарні кількість місць збільшили із 55 до 75, у Сторожинецькій – із 105 до 125. Загалом ситуація в області залишається контрольованою, 19 медичних закладів, у яких надають допомогу недужим на коронавірус, заповнені на 45,4%, реанімації – на 57,6%.

Про це ішлося під час засідання штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації та з упередження і нерозповсюдження COVID-19. Очолила його заступниця голови Чернівецької обласної державної адміністрації Наталія Гусак.

Враховуючи також, що у Заставнівському та Сторожинецькому районах за останні дні реєстрували найбільше нових випадків коронавірусу, головам громад на цих територіях рекомендували перевести школярів на дистанційне навчання.

Що ж до ситуації із поширенням гострих респіраторних вірусних інфекцій, то епідемічний поріг не перевищено у жодному районі області. Водночас, за останній тиждень захворюваність зросла на 20%. Саме тому територіальним громадам, які відновлюють очне навчання, рекомендували створити безпечні умови для занять. Також їм належить суворо контролювати, аби учасники освітнього процесу, які контактували із хворими, дотримувалися самоізоляції.

Із 8 лютого за парти повертаються чернівецькі школярі, тому під час засідання обговорили готовність лікарень міста до можливого зростання кількості хворих на COVID-19. Ішлося, зокрема, про план розгортання додаткових ліжок та необхідність підготувати запас медикаментів.

Штаб розглянув також організаційні питання вакцинації від коронавірусу. Так, для проведення щеплень належить сформувати графік, онлайн-чергу та колл-центри, у яких можна буде отримати консультацію.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews