Кількість молоді у буковинській владі зменшилася

13.02.2021 12:14   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

За останні 5 років значно скоротилась кількість молоді серед депутатів у Чернівецькій міській раді. Про це свідчить дослідження ГО “Центр молоді Чернівців” та аналітичного центру ADASTRA.

Якщо у 2015 році під час місцевих виборів до міськради було обрано 19 депутатів з-поміж представників молоді, то у 2020 році цей показник зменшився і становить лише 8 осіб. У крайовій владі кількість депутатських портфелів для молодих політиків там також змінилась. Так, у 2015 році 25 % від загально кількості депутатів були з-поміж молоді представниками громад в Чернівецькій облраді, у 2020 році – 17,7%. Окрім того, під час досліджень з‘ясували, що 38 % молоді не цікавляться політикою взагалі, а 51%  не довіряють владі.

Фахівці також розрахували індекс залученості молоді до громадсько-політичного життя у Чернівцях. Як повідомили у прес-службі міської ради, визначали його за кількома показниками: участь молоді у процесі голосування на виборах, в громадських організаціях та інше. Тож у нашому місті він становить 0,43. Беззаперечними лідерами рейтингу є Львів та Тернопіль, з показником який наближений до 1 (0- молодь не бере участі у громадсько-політичному житті, 1 – активно бере участь).

За словами співзасновниці ГО “Центр молоді Чернівців” Анастасії Головченко разом з однодумцями працюють над розбудовою молодіжної інфраструктури та розвитком молодіжної політики у Чернівцях й в Україні. Відтак хочуть аби й при Чернівецькій міській раді з’явився свій молодіжний парламент, подібний до молодіжної ради Буковини, що функціонує при Чернівецькій ОДА з минулого року. Представник депутатського корпусу Тарас Прокоп запевнив, що Чернівецька міська рада буде сприяти розвитку молодіжної політики у Чернівцях. Нині у міськраді працюють над впровадженням грантової програми для громадських організацій, згідно з якою була б можливість щороку на конкурсній основі виділяти гроші для реалізації актуальних пропозицій.

У свою чергу начальник відділу у справах сім’ї та молоді Світлана Скригунець повідомила, що Чернівці цьогоріч будуть боротися за звання “Молодіжної столиці України”

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews