Румунія поглибить співпрацю з Буковиною та Чернівцями

16.02.2021 20:26   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Чернівецький міський голова Роман Клічук провів сьогодні зустріч із Надзвичайним і Повноважним Послом Румунії в Україні Крістіаном-Леоном Цуркану. Під час зустрічі дипломат підкреслив важливість Чернівців і Буковини загалом в українсько-румунських відносинах, зважаючи на особливість області, а також її близькість до кордону.

Міський голова запевнив у готовності до поглиблення чинних, а також налагодженні нових відносин між громадою Чернівців та румунськими містами, збереженні мультикультурності у зв’язках. Пан Посол поцікавився з якими основними викликами стикається місто у зв’язку із впровадженням децентралізації, на що міський голова поінформував про важливість реформи, яка сприятиме прозорості та відкритості влади, особливо для потенційних інвесторів. Окрім того, не оминула особливої уваги з боку дипломата і нагальна проблема із ситуацією як в Румунії, так і в Чернівцях, пандемією COVID-19. Роман Клічук повідомив, що уся країна і Чернівці зокрема зазнали негативного економічного впливу на різні галузі, проте висловив сподівання на відновлення економічної спроможності після зменшення випадків захворювань.

На завершення зустрічі пан Посол запевнив у готовності підтримки з боку Посольства, а також Генерального консульства Румунії у Чернівцях, ініціатив та пропозиції подальшої співпраці міста Чернівці із румунськими громадами у різноманітних проєктах. 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews