Буковинська райлікарня отримала комп'ютерний томограф

17.02.2021 10:44   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Встановлять його у реконструйованому приймальному відділенні закладу.

Сокирянська центральна районна лікарня отримала комп’ютерний томограф. Встановлять його у реконструйованому за програмою Президента України «Велике будівництво» приймальному відділенні закладу.

Продовжуємо наближати якісні та доступні медичні послуги до кожного буковинця. Дуже важливо, що мешканці Сокирянщини зможуть користуватися цим потужним сучасним апаратом безоплатно, – зазначила заступниця голови Чернівецької обласної державної адміністрації Наталія Гусак.

Така техніка значно розширить діагностичні можливості Сокирянської лікарні. Тут, зокрема, зможуть надавати допомогу недужим на інсульт, виявляти новоутворення, різноманітні патології внутрішніх органів. Крім того, апарат допоможе медикам у лікуванні хворих на COVID-19, адже спричинену вірусом пневмонію можна побачити лише за допомогою комп’ютерної томографії, на рентгенівських знімках її не видно.

Як пояснив директор Сокирянської центральної районної лікарні Олександр Андрійчук, у лікарні є комп’ютерний томограф, однак належить він приватній фірмі, тож обстеження є платним. Діагностика ж на новому апараті буде безкоштовною.

Нагадаємо, за ініційованою Президентом України програмою «Велике будівництво» у Чернівецькій області реконструювали приймальні відділення у п’яти медичних закладах – лікарні швидкої медичної допомоги та обласній клінічній лікарні у Чернівцях, а також у Вижницькій, Сторожинецькій та Сокирянській ЦРЛ. Також вони отримали потужне діагностичне обладнання. Так, комп’ютерні томографи вже доправили у обласні лікарні, наразі триває їх монтаж.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews