Мобільні бригади, які вакцинуватимуть буковинців від COVID-19, розпочали навчання

17.02.2021 11:19   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Медикам розкажуть про вакцини правила їх використання та введення.

Розпочали навчання мобільні бригади, які вакцинуватимуть буковинців від COVID-19. Так, по дві команди медичних працівників займатимуться онлайн у Вижниці, Кіцмані та Сокирянах, чотири – у міській поліклініці №1.

Чотири бригади, які робитимуть щеплення під час першої хвилі вакцинальної кампанії, матимуть заняття офлайн у Києві. Стартують вони 17 лютого, про це повідомляє Чернівецька ОДА.

Медикам розкажуть про вакцини компаній Pfizer і AstraZeneka, правила їх використання та введення. Вони детально вивчать інформацію про ці препарати – від маркування на флаконах та умов зберігання до особливостей нагляду за пацієнтом після щеплення.

Як розповіла директорка Глибоцького центру первинної медико-санітарної допомоги Марія Мельничук, на дводенні навчання до столиці відправлятимуть дві своїх бригади. Кожна із них складатиметься із двох лікарів та трьох осіб середнього медичного персоналу.

Це досвідчені медики, які проводили і проводять планові щеплення. Однак для них важливо зрозуміти логістику процесу, ознайомитися із особливостями роботи пунктів вакцинації, – пояснила Марія Мельничук.

Передбачено також, що лікарі отримають вакцину із усіма необхідними розхідними матеріалами, зокрема, шприцами та спеціальними бактеріальними ємностями для їхньої утилізації.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews