Ігор Кравців

Ігор Кравців

Головний редактор, журналіст

Марина Лібанова: "У нас з Лесею Українкою є спільний дотик. Це наші Чернівці"

26.02.2021 23:32   Джерело: CvNews
Автор : Ігор Кравців

25 лютого весь прогресивний світ відзначав 150-річчя від дня народження видатної Лесі Украї́нки — письменниці, перекладачки, фольклористки і культурної діячки. 

Її життя було тісно пов'язане із Чернівцями. Про взаємну любов Українки та нашого міста розповідає директорка книгарні "Букініст" Марина Лібанова.

"Я думала, де в мене хоч маленька крапка дотику з великою Лесею. Що могло би мене наблизити до неї? Ну точно не продаж її книг, цим займаються тисячі людей у світі. То може, цікавість Лесі до Сходу? От вірш її "І ти боролась, мов Ізраїль, Україно моя", і підручник про історію Сходу написала, але ж в Палестині не була...
 
Та розумію , що єдиний дотик у нас все ж таки є , і це наше місто. Де Леся провела короткі відпустки, жила в сім"ї своєї подруги, зустрічалась з творчими людьми. А головне, що вона писала тут вірші. І вони до тепер живуть у повітрі моїх Чернівців..."
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews