На Буковині учні 1-4 класів продовжать навчатися дистанційно

09.03.2021 20:21   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

На Буковині учні 1-4 класів продовжать навчатися дистанційно. Таке рішення під час свого засідання 9 березня ухвалила обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Спонукала до цього складна епідеміологічна ситуація в області.

- Ми робимо усе для того, щоб забезпечити можливість вижити у складних умовах пандемії, – зазначив голова Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій Осачук.

Як повідомила головна санітарна лікарка Буковини Наталія Гопко, останні два тижні були найскладнішими за весь період боротьби із COVID-19 в області. Не лише тому, що реєстрували велику кількість нових випадків інфікування, а й через значне число пацієнтів, які потребували госпіталізації.

- Зараз у краї немає жодної адміністративної території, де б не фіксували випадки інфікування коронавірусом, тож ризик присутній однаковою мірою скрізь. Найвищою захворюваність залишається у громадах колишнього Кіцманського та Заставнівського районів, а також у Чернівцях, – повідомила Наталія Гопко.

Також нагадаємо, що за рішенням Державної комісії ТЕБ та НС Буковина перебуває у «червоній зоні» карантину. Обмеження для неї визначаються постановою Уряду, і вона безстрокова. Перейти на нижчий рівень епідемічної небезпеки можна буде лише тоді, коли упродовж 5 днів спостерігатимуть позитивну динаміку та покращення показників захворюваності на COVID-19, зменшення кількості госпіталізованих, зниження частки позитивних випадків серед зроблених за добу ПЛР-тестувань тощо.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews