У Чернівцях вкотре розгорнуть додаткові ліжка для COVID-хворих

12.03.2021 08:05   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Хворих з Чернівців поки що не будуть продовжувати возити у Хотинську районну лікарню.

Натомість планують збільшити кількість ліжок у медичних закладах Чернівців, які є в обласному підпорядкуванні.

Про це повідомила начальниця управління медичного забезпечення Наталя Калмикова, - пише molbuk.ua.

“Для мене було здивуванням, що хворих з Чернівців відвезли у Хотинську лікарню. Так, три міські лікарні, які приймають хворих з коронавірусом заповнені. Але на території Чернівців є лікарні обласного підпорядкування, які ще не задіяні і у яких є ліжка. Крім того, жодного мешканця Чернівців наразі немає у лікарні у Герцах та Новоселиці, і там є вільні місця", - зазначила Наталя Калмикова.


За словами Калмикової, хворого відвезли до Хотина, бо не було місця у реанімації.

“У департаменті охорони здоров’я мені пояснили, що хворого з Чернівців до Хотина відвезли тому, що не було місця у реанімації, а у людини була низька сатурація. Я вдячна Хотину, що готові приймати наших пацієнтів. Але разом з тим у міських лікарнях лежить до 20 людей з районів”, - сказала Наталя Калимкова.

У Чернівцях додаткові ліжка облаштують у лікарнях обласного підпорядкування, де раніше хворих на коронавірус не лікували.

“Дійшли домовленостей з обласним управлінням охорони здоров’я, що допоможуть у кількості збільшення ліжок. Зокрема 25 додаткових ліжок буде у госпіталі ветеранів, 40 ліжок у кардіодиспансері. Також розглядаємо варіант розміщення хворих в обласній психіатричній лікарні, де порожнє неврологічне відділення. Місто готове забезпечити кадрами та оснащенням. Тому поки що нема потреби чернівчан везти у лікарню в Хотині”, - пояснила Наталя Калмикова.

Раніше повідомлялося, що пацієнтів з коронавірусом та підозрою на COVID-19 із Чернівців почали госпіталізовувати до Хотинської центральної районної лікарні.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews