Чи реальний вихід з «червоної зони» для Буковини?

12.03.2021 08:15   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Наталія Гопко, в.о. директора Чернівецького обласного лабораторного центру розповіла про можливість вийти з "червоної карантинної зони" саме для Чернівецької області. Що важливо, за останніми покахниками захворюваності на "коронавірусну" інфекцію, буковинцям ще не скоро пощастить побачити відкриті магазини, ресторани та навчальні заклади.

«Вийти з «червоної» зони реально. Для того, щоб було переглянуто рішення щодо переходу на інший рівень епідеміологічної небезпеки, потрібно мати відповідність тим критеріям, відповідно до яких «червона зона» і впроваджується. Наразі ми їм не відповідаємо.

Зокрема, на Буковині кількість госпіталізації на 100 тис. населення за 7 останніх днів перевищує рекомендований. Ще один показник – частка позитивних результатів серед усіх досліджених методом ПЛР та експрес-тестами на визначення антигену – у нас відсоток також вище 20. Отож, якщо ці 2 критерії не відповідають рекомендованим, цього достатньо, аби віднести нас до «червоної» зони.

Тепер ідемо від зворотного: якщо критерії відповідатимуть рекомендованим впродовж не менш як 5 днів, тоді зможемо вийти з «червоної» зони. Для цього потрібно дотримуватися всіх рекомендацій: застосування засобів індивідуального захисту, дистанціювання, гігієна рук. У кого є ознаки ГРВІ – рекомендовано припинити спілкування та будь-які контакти для того, щоб не поширювати захворювання. Далі – це вакцинуватися, оскільки вакцинація дасть нам можливість подолати пандемічне поширення COVID-19. Прогнозувати вихід з «червоної» зони можна тоді, коли ми живемо за правилами.

А коли ми бачимо, як правила порушуються, як наші містяни й краяни проводять вихідні, тобто всі рекомендації певною групою людей ігноруються, то прогноз щодо швидкого виходу з «червоної» зони може бути нереалізований.  Наш прогноз на найближчі тижні ми формуємо власною поведінкою». 

Джерело: acc.cv.ua

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews