"Помирають ті, хто мав би ще жити". Кіцманські медики про складну ситуацію в реанімації

12.03.2021 21:45   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Від початку року в реанімації Кіцманської лікарні побувало вже понад 90 пацієнтів з коронавірусом. Люди стали важче переносити цю хворобу, суттєво зросла смертність. Про роботу лікарів розповідає Кіцмань City.

— Ми минулого року думали, що у нас була складна ситуація у відділенні. Тепер розуміємо, що тоді було ще терпимо, а зараз — набагато важче. Важко хворіють і помирають ті пацієнти, які, здавалося би, не мають помирати. Торік ми втрачали переважно старших пацієнтів, за 75 років, зі складними супутніми патологіями. Зараз до нас у складних станах потрапляють і молодші люди, які не мали складних захворювань до того. І в моменти, коли ми розуміємо, що вже нічим не можемо допомогти людині, дуже складно працювати медикам, — каже завідуючий відділенням інтенсивної терапії Кіцманської лікарні Василь Андроник.

11 березня всі 9 ліжок реанімації заповнені (відділення розраховане на 6 хворих, але довелося збільшувати кількість). Як тільки місце звільняється, практично одразу привозять нового пацієнта у складному стані. На зміні — лікар анестезіолог Василь Якуб’як, медсестри Анна Вершигора, Юлія Смикало, Валерія Стасюк.

Завідуючий відділенням хвалить свій колектив: всі молодці, і лікарі, і медсестри, адже віддано і працюють у таких напружених і складних умовах, повертають людей до життя. Ніхто не звільнявся, не шукав легшої роботи, коли стало важко. Також працюють у відділенні лікарі-анестезіологи Ю.В.Апостолюк, Б.Р.Іванків, С.В.Тимчишин, В.І.Рахмістрюк.

— Головне, що у нас є кисень, бо без нього люди з ускладненнями коронавірусу не можуть дихати, — каже Василь Андроник. — Пацієнти нашого відділення за одну хвилину споживають 130 літрів кисню! Можете уявити, яка кількість потрібна на добу. А є ще інші відділення.

Медики просять усіх земляків бути обережними, не наражати себе і своїх близьких на небезпеку і робити все для того, щоб розірвати ланцюжок інфікування. Адже, на жаль, врятувати всіх не вдається...

Фото: Кіцмань City

 

Фото: Кіцмань City

 

Фото: Кіцмань City

 

Фото: Кіцмань City

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews