Роман Клічук добровольцям: "Ви були серед тих, хто не дозволив російським окупантам просунутися далі"

14.03.2021 23:32   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

До Дня українського добровольця сьогодні, 14 березня, на Центральному кладовищі Чернівців відбувся молебень та покладання квітів на могили полеглих учасників бойових дій на Сході країни. Вшанувати полеглих воїнів прийшли міський голова Роман Клічук, секретар виконавчого комітету Сергій Добржанський, депутати міської ради, священники, родичі, побратими та небайдужі чернівчани.

Опісля на Центральній площі міста відбулося покладання квітів до пам’ятної дошки Героям Небесної Сотні та загиблим в АТО. За мужність та героїзм, захист суверенітету та територіальної цілісності України Роман Клічук вручив медалі «На славу Чернівців» добровольцям Геннадію Бойку, Володимиру Дудніку, Олексію Колупову та Сергію Пятковському.

"Сім років тому різні люди по всій Україні зробили вибір: залишити своє звичне життя – сім’ю, домівку, друзів, роботу – і піти захищати Україну. Піти на війну, - каже Чернівецький міський голова. - Важко передати словами ту вдячність і пошану, яку я відчуваю до наших добровольців. Ви були серед тих, хто першим зустрівся віч-на-віч з ворогом, хто не дозволив російським окупантам просунутися далі. Я захоплююсь силою вашого духу, рішучістю, мужністю.
...Спілкувався сьогодні з рідними тих героїв-добровольців, які віддали за Україну найдорожче - своє життя. Це невимовний біль. Я ніби знову повернувся у той страшний 14-й рік. Такі зустрічі змушують ще раз переусвідомити те, що відбувається зараз, вони змушують знову і знову ставити собі питання: чи гідно ми живемо? Чи недарма завдяки нашим героям ми отримали цей безцінний дар: жити в мирному місті під мирним небом? Ми повинні зробити все, щоб це було недарма. Вічна пам'ять героям!"

 

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет



Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews