У червоних зонах карантину можуть змінити роботу громадського транспорту

22.03.2021 08:12   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У регіонах, де встановлено "червоний" рівень епідемічної небезпеки через поширення коронавірусу, Мінінфраструктури разом з МОЗ має опрацювати питання функціонування транспорту.

Таке рішення ухвалили на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 20 березня.

Зокрема, у "червоній" зоні, згідно з постановою Кабміну, заборонені регулярні та нерегулярні транспортні перевезення пасажирів, крім транзитних.


"Окремо на засіданні було розглянуто питання врегулювання роботи транспорту. Комісія ТЕБ та НС ухвалила рішення доручити Мінінфраструктури разом з МОЗ та іншими зацікавленими органами опрацювати питання функціонування транспорту в регіонах, де встановлено червоний рівень епідемічної небезпеки", - йдеться в повідомленні.

Крім того, Державна комісія ТЕБ та НС ухвалила рішення про запровадження "червоного" рівня епідемічної небезпеки також у Києві та Одеській області від 23 березня. Так, у столиці за останній місяць кількість хворих на коронавірус збільшилась у 4 рази. За даними МОЗ, упродовж останнього тижня відбувся приріст на 56%. 

"Схожими темпами зростає і кількість нових госпіталізацій підтверджених та з підозрою на COVID-19. Рівень госпіталізації до "ковідних" лікарень Києва протягом останнього тижня на 64% перевищує встановлений показник 60 осіб на 100 тис. населення. Впродовж останніх трьох днів є перевищення двох індикаторів, зокрема, це рівень госпіталізації, а також завантаженість ліжок з киснем", - пояснив  головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews