У квітні тариф на електроенергію для населення не зростатиме

25.03.2021 17:26   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Відповідно до постанови КМУ №238 ві 24 березня 2021 року, Уряд за ініціативою Міністерства енергетики продовжив дію механізму покладення спеціальних обов’язків для побутових споживачів на ринку електроенергії на один місяць. Відтак, тариф на електроенергію для населення залишається на рівні 1,68 грн за кВт.год.

Найближчим часом Міністерство та інші державні інституції, що мають пряме чи опосередковане відношення до процесу споживання електроенергії населенням, продовжать працювати над діджиталізованою системою, яка допоможе державі захищати вразливих споживачів, зокрема, на ринку електроенергії, що своєю чергою має дозволити проаналізувати різні варіанти подальшого ціноутворення.

Також прийнята постанова уточнює порядок застосування єдиної фіксованої ціни на електроенергію для населення. По-перше, документ чітко визначає категорії споживачів та цілі споживання електроенергії, для яких діє фіксована ціна. По-друге, постанова встановлює коефіцієнти розрахунку ціни за наявності дво- або тризонного лічильника.

Довідково:

Єдиний фіксований тариф – 1,68 грн/кВт.год був запроваджений Урядом з 1 січня 2021 року у зв‘язку із тим, що Регулятор (НКРЕКП) підвищив тарифи на розподіл та передачу електроенергії.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews