За один день піротехніки на Буковині знешкодили "подарунки" часів Першої і Другої світових воєн

07.04.2021 11:10   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Фахівці групи піротехнічних робіт Головного управління ДСНС України у Чернівецькій області знищили застарілі вибухонебезпечні предмети. Один з них – артилерійський снаряд калібру 152 мм часів Першої світової війни був виявлений на відкритій території у селі Топорівці Топорівської ОТГ Чернівецького району.

На іншу знахідку натрапили місцеві мешканці села Ставчани Ставчанської ОТГ Чернівецького району під час проведення земляних робіт на власній присадибній ділянці. Піротехніки, котрі прибули на місце події, встановили, що знайдений предмет – мінометна міна часів Другої світової війни. Фахівці вилучили обидві знахідки та, щоб вони не становили загрозу життю людей, знищили у встановленому порядку, повідомляє пресслужба головного управління ДСНС України у Чернівецькій області.

Усього з початку року працівники групи піротехнічних робіт знищили 13 застарілих боєприпасів часів минулих Світових воєн, виявлених на території Чернівецької області.

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews