На сміливі і свіжі культурні проекти Чернівецька ОДА виділила 6 мільйонів гривень

08.04.2021 12:42   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Уперше в історії в області створили міні-аналог Українського культурного фонду та готові виділити 6 мільйонів гривень на на сміливі та креативні проєкти буковинців. Ініціативу представив голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук.

– Ми розпочинаємо надзвичайно цікавий формат взаємодії із громадою Буковини, із кожним, хто мріяв реалізувати свою мистецьку ідею, але не мав можливості. Готові підтримати коштами з обласного бюджету не тільки проєкти будівництва, соціальної інфраструктури, доріг, освіти і медицини, а й розвиток культури. Гроші можуть отримати всі, хто спроможний створити цікавий, яскравий, непересічний, динамічний сучасний буковинський культурний продукт, – зазначив Сергій Осачук.

Представити свій проєкт та заповнити заявку на виділення коштів слід протягом місяця, до 7 травня. Зробити це можна онлайн на сторінці Буковинського культурного фонду https://www.facebook.com/bukcult

За словами Сергія Осачука, переможців обере конкурсна комісія, до якої запросили «дуже впливових, фахових, професійних людей із високою моральною та діловою репутацією». Серед них митці, творчі особистості, а також представники адміністрації та обласної ради. Усі проєкти, які виграють та отримають фінансування, мають реалізувати до кінця року.

Як запевнив голова ОДА, рік 30-ліття незалежності нашої держави на Буковині буде особливо яскравим у сенсі культурного життя. Окрім реалізації цікавих ініціатив мешканців області, цьому також сприятиме старт програми Президента України «Велика реставрація». Нагадаємо, у її рамках планують поремонтувати Резиденцію буковинських митрополитів.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews