Тріщини у стінах церкви Трьох Святителів усунуть у рамках програми Президента України

14.04.2021 07:07   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

У Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича готуються до великої реставрації. У рамках програми Президента України планують поремонтувати церкву Трьох Святителів, зокрема, усунути тріщини, які з’явилися у будівлі.

Для успішного старту справи є всі необхідні ресурси, запевняє голова Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій Осачук.

– Держава кошти підготувала. Програма працює, тому реагувати та запускати процес необхідно швидко, – пояснив голова ОДА.

Як зазначив ректор ЧНУ Роман Петришин, для реставрації церкви вже виготовили проєктно-кошторисну документацію, зараз готуються оголосити тендер на виконання робіт.

Також в університеті триває перетворення господарського двору на затишний куточок для туристів. Тут планують облаштувати крамницю із сувенірами, кафе та місцями відпочинку.

– Ця територія має величезний потенціал для Чернівців. Вечорами тут доречно проводити літературні читання, концерти та інші активності. Університетський дворик може стати новою родзинкою у культурному і громадському житті міста, – сказав Сергій Осачук.

 

Читайте також

Студентський хор «Резонанс» ЧНУ взяв участь фестивалі у зоні ООС

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews