Роман Клічук: "Завдяки архітектурі Чернівці зберігають свою особливу атмосферу століттями"

18.04.2021 22:59   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців
Сьогодні відзначається День пам'яток історії та культури. Чернівецький міський голова сьогодні на своїй сторінці у соцмережі наголосив на їх важливості для міста в цілому. 
 
"Ми часто забуваємо, яке красиве місто нам залишили у спадок. Чернівці — одне із небагатьох міст, яке під час Другої світової війни не знищили вщент. Ми пишаємось нашим університетом — він взагалі унікальний, як і десятки вуличок з надзвичайними будинками. Завдяки архітектурі Чернівці зберігають свою особливу атмосферу століттями. Аби не втратити цей шарм, ми повинні разом дбати про збереження старого міста, адже це справа кожного з нас". - зазначив Роман Клічук.
 
Також він нагадав чернівчанам про програми співфінансування:
 
"У місті існує програма співфінансування реставрації старовинних дверей. Ми плануємо відновити схожу програму реставрації будинків. Але як ці будинки виглядатимуть, залежить в першу чергу від власників: сучасні металопластикові вікна, вагонка, якою оббиті австрійські будинки, аж ніяк не додають шарму пам'яткам архітектури".
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews