Не стало видатного мовознавця і дипломата з Чернівців Валерія Михайленка

19.04.2021 16:13   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців
Сьогодні, 19 квітня, помер професор Валерій Михайленко – український вчений-мовознавець, публічний дипломат, доктор філологічних наук, багаторічний завідувач кафедри англійської мови. На його лекціях та семінарах виросло не одне покоління студентів та науковців, пишуть у спільноті ЧНУ.
 
Валерій Васильович – автор більше 700 публікацій з германістики, типології, семантики, граматики, перекладу та методики викладання, укладач посібників і словників, найвідомішими з яких є «A Glossary of Linguistics and Translation Studies», «Glossary of Poltical Terms on Cross-Cultural Principles», керівник наукової роботи аспірантів, магістрантів, студентів, консультант докторантів, рецензент наукових і прикладних робіт, учасник численних вітчизняних та зарубіжних конференцій.
 
"За роки самовідданої праці Валерій Васильович удостоєний безлічі почесних відзнак, відомчих і міжнародних нагород.
Світла пам'ять про людину, фахівця своєї справи, колегу і друга назавжди залишиться в наших серцях.
Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, колектив факультету іноземних мов, розділяючи біль втрати, висловлюють глибоке співчуття родині та близьким з приводу тяжкої втрати – смерті Валерія Васильовича".
 
 
 
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews