«Слуга народу» з Буковини пояснив, звідки в його деклараціях 5-ий рік поспіль виграші в лотерею

24.04.2021 13:03   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

«Слуга народу» з Буковини Максим Павлюк, який 5-ий рік поспіль декларує різні суми виграшів у лотерею (лише за 2021 рік він вказав, що отримав так майже 2 мільйони гривень), у коментарі Радіо Свобода пояснив, що це – частини одного виграшу, який він здобув ще у 2016 році.

«Згідно з умовами виграшу, виграші на суму більше ніж три мільйони гривень виплачуються впродовж 60 місяців. Свій лотерейний квиток я здав розповсюджувачу ТОВ «М.С.Л.» у лютому 2016-го. Через деякий час мені прийшла відповідь, що квиток дійсно виграшний, пройшов експертизу і відтоді почався відлік 60 місяців. І щороку, згідно з вимогами антикорупційного законодавства, я мав декларувати ту суму, яку я отримував», – розповів депутат у коментарі Радіо Свобода.

Загалом за п’ять останніх років Павлюк задекларував від виграшу в лотерею майже 3,5 мільйона гривень.

За словами депутата, із майже 3,5 мільйона виграшу він сплатив понад 500 тисяч гривень податків і понад 50 тисяч гривень військового збору.

«Я кожного року перед подачею декларації звертався офіційно до ТОВ «М.С.Л.», щоб вони зазначали, хто саме мені виплачував і щоб загальна сума з податками була. Історія моя відкрита, тому що про мій виграш компанія «М.С.Л.». сама зазначила ще в 2016 році. Тому я готовий до перевірок», – зазначив Павлюк у коментарі Радіо Свобода.

На сайті оператора державних лотерей «М.С.Л.» справді можна знайти новину за 2016 рік про виграш Павлюка. Щоправда, у ній йдеться про те, що щасливий білет купив не сам Максим, а його дідусь Микола, який і вгадав виграшну комбінацію цифр, а вже потім подарував лотерейний квиток онуку.

Згідно з офіційним повідомленням, виграш Павлюка тоді склав 3 325 000 гривень. Однак, зараз задекларована ним сума у вигляді призу – на понад 83 тисячі гривень більша.

Сам Павлюк розбіжність між сумою фактичного та задекларованого ним виграшу пояснює двома причинами: власною помилкою під час одного з декларувань (про яку, як каже, одразу повідомив НАЗК) та помилкою з боку «М.С.Л.», які у новині вказали неправильну суму виграшу.

У «М.С.Л.» Радіо Свобода підтвердили слова депутата.

«Розмір його виграшу у лотереї «Мегалот» складав 3 349 858 гривень. Із них розмір самого Мегапризу складає 3 325 000 гривень, а 24 858 гривень – виграш, завдяки опції «системна ставка», – зазначили у пресслужбі оператора державних лотерей «М.С.Л.» у відповідь на запит Радіо Свобода.

Наразі Максим Павлюк – єдиний депутат 9-го скликання, який задекларував дохід від виграшу в лотерею. Однак – не єдиний такий в історії українського парламенту загалом. Наприклад, у попередньому скликанні Верховної Ради грошові призи декларували лідер «Радикальної партії» Олег Ляшко та член БПП Павло Кишкар.

 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews