"Не оминуть кари небесної", - мати загиблого Сашка Коваля про невідомих, які понівечили його могилу в Хотині

26.04.2021 12:47   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Днями вандали у Хотині пошкодили могилу бійця Сашка Коваля (Анта), який загинув на Сході України від ворожої кулі у 19-річному віці. Сьогодні йому мало б виповнитись 24. Його мати Світлана Кондратюк у цей день емоційно згадує про нього.

"Сьогодні йому мало б виповнитись 24 роки. Могла б бути сім'я, діти, внуки. Він міг стати гарним сім'янином, батьком, великою людиною. Якби не ця проклята війна, ворожа куля... Він міг знайти слова підтримки в нелегкий для мене час в моєму житті. Коли мене питали як я,як мій синочок, я відповідала, що якби в кожної мами був такий син, вони були б щасливими.Тепер він для всіх,не лишень мій".

Утім невідомі понівечили його могилу. Мати вірить, що їх не омине кара:

"Кожен може прийти до нього, побачити, відвідати. А ті, хто знущаються над його могилою, вони йому вже не можуть зробити боляче, вони собі заробили великий гріх. Сашко зараз з Богом, він з ангелами, в армії воїнів світла. А вони не оминуть кари небесної, я в це вірю. Дивлячись на теперішній світ,на те,що зараз робиться, всеодно хочу вірити, що ти і всі наші загиблі захисники віддали своє життя недаремно".

Тим часом поліція на Буковині встановлює обставини наруги над могилою.

null
Фото з мережі Інтернет
null
Фото з мережі Інтернет
 
Довідково
Військовий окремого загону спеціального призначення Національної гвардії України Олександр Олександрович Коваль (позивний - «Ант») народився 26 квітня 1997 року у м. Хотин. Навчався у Хотинській ЗОШ 1-3 ступенів №5, яку закінчив у 2014 році. Школярем почав заробляти в Інтернеті, вивчав мови програмування, перекладав українською комп`ютерні ігри, був ПР-менеджером. Вів активну громадську роботу. Брав участь у Революції Гідності, займався волонтерською діяльністю, організовував плетіння маскувальних сіток та збір коштів і харчів для бійців АТО. Досягши повноліття, добровольцем пішов служити. Загинув 1 січня 2016 року в Маріуполі на Донеччині. Похований у Хотині 6 січня 2016 року на новому кладовищі.
Вшанувати його пам'ять приїхали більше сотні учасників антитерористичної операції з усієї області.
Деталі загибелі бійця поки що невідомі. Товариші кажуть, це сталося під час виконання бойового завдання. Юнак загинув від поранення в голову.
 
 
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews